Livet på Lionslund

De fleste beboere på Lionslund har en aktiv hverdag med arbejde og fritid, der er tilpasset den enkeltes ønsker og muligheder.

Morgenen

Om morgenen er der personale til at hjælpe dig med at blive vækket. Hvis du har brug for det, hjælper personalet dig med at kommer i bad og få tøj på. Du spiser morgenmad sammen med de andre beboere, hvis du skal have hjælp under måltidet. Ellers kan du vælge at spise i din egen bolig - måske synes du det er en bedre start på dagen.

Du kan altid få hjælp, hvis du behøver det.

Når du kommer hjem fra dit dagtilbud, mødes vi som regel i køkken-alrummet til en kop kaffe og en snak om hvordan dagen er gået. Vi laver maden sammen og alle beboere er med til at bestemme hvad vi skal have at spise. Dette sker på beboermøder i den enkelte bo-gruppe. Vi spiser for det meste sammen i bo-gruppen, og vi hjælper hinanden med borddækning og opvask mm.

På din hjemmedag kan du sove lidt længere.

Denne dag kan bruges til de praktiske ting, du skal have klaret, f.eks. oprydning og let rengøring i din bolig, vaske tøj, indkøb, hente penge i banken, betale regninger på posthuset, frisør, læge- eller tandlægebesøg.

Dagtilbud

Alle beboerne har dagtilbud på værksted, dagcenter eller daghjem fire dage om ugen - den femte dag kalder vi hjemmedag.

Hvis du ikke selv kan tage til dagtilbuddet, vil du blive kørt frem og tilbage i bus.

Aftenen

Efter aftensmaden er vi ofte sammen i køkken-alrummet eller i TV-stuen. Vi snakker og hygger os, hører god musik eller ser TV. Nogle spiller spil eller computer - måske går vi en tur.

Du kan selvfølgelig også vælge at hygge dig i din egen bolig - alene hvis du trænger til fred og ro, eller sammen med andre.

Hverdagen på Lionslund ligner hverdagen i en almindelig familie.

Sidst opdateret den 03. november 2021